Hälytysajoneuvon väistäminen

Muistin virkistämiseksi poiminta Iltalehden sivuilta. Meidän ensiapukursseilla käyneet tietävät, että tämäkin asia nousee esille teoriaoppitunnilla. Tärkein asia tiivistettynä: toimi rauhallisesti, väistä mieluiten oikealle, laita suuntavilkku merkiksi että olet havainnut hälytysajoneuvon, älä pysähdy ellei se ole pakollista.  Erityisesti pysähtyminen on yleensä kaikista haitallisin ja vaarallisin reaktio, jonka ihmiset tekevät. Painava hälytysajoneuvo joutuu pahimmillaan tekemään myös äkkijarrutuksen. Jos et pysty turvallisesti antamaan tilaa tai väistämään oikealle, on aina parempi ajaa normaalia nopeutta eteenpäin kuin hidastaa tai pysähtyä. Hälytysajoneuvo ohittaa sinut sitten, kun siihen on mahdollisuus.
http://www.iltalehti.fi/autot/201702032200064746_au.shtml