Kesänviettäjän muistilista

Kesä tulee kovaa vauhtia ja myös lomalla saattaa sattua ja tapahtua. Ennaltaehkäisy on paras ensiapu, mutta aina sekään ei riitä. Sitä varten kannattaa huomioida lomalle/mökille lähtiessä muutama asia:

  • Tiedä, missä olet. Lisätietoja ja esimerkiksi mökin sijainnin voi määrittää esimerkiksi Hätäkeskuslaitoksen www-sivuilla. Muista myös laittaa esimerkiksi mökin ulko-oven viereen lappu, jotta vieraasikin tietävät missä ovat ja voivat hälyttää apua, jos et itse esimerkiksi sairaskohtauksen takia siihen pysty.
  • Huolehdi siitä, että mökin, kesänviettopaikan, matkailuauton/-vaunun tai veneen ensiapu- ja sammutusvälineet ovat voimassa ja toimivia.

YLEn uutisen Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kenttäjohtajan haastattelu kannattaa lukaista myös ajatuksella läpi. Siitä saat hyviä vinkkejä ja ajatuksia kesää varten.

Willimiehen Ensiapukoulu toivottaa kaikille hyvää ja turvallista kesää!