Hyvää 112-päivää!

Tänään vietetään valtakunnallista 112-päivää.  112-päivä on Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja, jolla pyritään parantamaan arjen turvallisuutta. Kampanjassa halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.

112-päivää vietetään 11. helmikuuta. Vuonna 2016 kampanja-aikaa on koko viikko 6, jolloin 112-päivän tapahtumia järjestetään ympäri Suomen. Viikon aikana kuka tahansa – yksityishenkilö, harrasteporukka tai järjestö – voi järjestää 112-päivän tapahtuman omalla paikkakunnallaan.

Aiheeseen liittyen, oletko sinä tallentanut SOS-tiedot omaan puhelimeesi? SOS-tietoihin voit sisällyttää syntymäaikasi, perussairaudet, lääkitykset, allergiat, veriryhmän, elinluovutusluvan, pituuden, painon sekä yhteyshenkilöt, joihin haluat otettavan yhteyttä onnettomuuden kohdatessa. Pelastus-/ensihoitohenkilöstö pääsee tarkastelemaan SOS-tietojasi, vaikka puhelimessasi olisi näppäin lukko. Myös maallikko voi valmiiksi selvittää tuntematonta ihmistä auttaessaan SOS-tiedot. Oheisessa Elisan videossa näytetään, miten pääset katsomaan SOS-tietoja.

SOS-tiedot voit tallentaa iOS-laitteilla ”Terveys”-sovelluksen kautta ja Android-sekä Windows Phone laitteille on tarkoitusta varten erilliset ohjelmat sovelluskaupassa. Kaikille alustoille löytyy myös 112 Suomi-ohjelma, joka on erinomainen apuohjelma hätäkeskukseen soitettaessa.